Jan 25, 2024

ERM bildar strategiskt partnerskap med Renewable Sweden

ERM, världens största renodlade konsultföretag, har offentliggjort ett samförståndsavtal (MOU) med Renewable Sweden för att erbjuda gemensamma tjänster inom havsbaserad vindkraft för att stödja Sveriges energiomställning.

Renewable Sweden är specialiserat på att leverera komplexa projekt inom förnybar energi i Norden, som omfattar land- och havsbaserad vindkraft, solenergi och vätgas. Tjänsterna omfattar marknadsanalys, tillståndsgivning, hantering av intressenter och lobbying.

I kombination med ERM:s omfattande end-to-end-expertis inom tjänster för förnybar energi är partnerskapet utformat för att hjälpa Sverige att påskynda sin energiomställning i linje med målet att nå nettonollutsläpp senast 2045.

Sverige siktar på 100 % förnybar elproduktion till 2040, och enligt ERM:s databas Global Renewable Infrastructure Projects beräknas den förnybara kapaciteten fördubblas till 30,4 GW till 2030.

Ross McNally, Associate Partner för EMEA på ERM, säger "Vi är mycket glada över att samarbeta med Renewable Sweden på en snabbt växande marknad för havsbaserad vindkraft och andra förnybara energikällor. Vårt partnerskap kommer att baseras på lokal kunskap, relationer och projekterfarenhet från Renewable Sweden som matchas med ERM:s expertis, erfarenhet och leveransförmåga inom havsbaserad vindkraft."

Jeanette Lindeblad, grundare och VD på Renewable Sweden, säger "Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att föra ut ERM:s expertis och tjänster inom förnybar energi på den svenska marknaden. För att möta klimathotet och övergången till ett hållbart energisystem, både i Sverige och utomlands, behövs bilaterala samarbeten för att driva utvecklingen framåt, och vi är stolta över att vara en del av ett sådant."

Om ERM

Hållbarhet är vår affärsidé.

Som den största globala renodlade hållbarhetskonsulten samarbetar ERM med världens ledande organisationer, skapar innovativa lösningar på hållbarhetsutmaningar och öppnar upp kommersiella möjligheter som uppfyller dagens behov och samtidigt bevarar möjligheter för framtida generationer.

ERM:s team består av över 8 000 experter i världsklass på mer än 150 kontor i 40 länder och territorier som kombinerar strategisk omvandling och teknisk leverans för att hjälpa kunderna att implementera hållbarhet i snabb takt och i stor skala. ERM kallar denna förmåga för "boots to boardroom" - en heltäckande servicemodell som hjälper organisationer att snabbare integrera hållbarhet i sin strategi och verksamhet.

Läs mer om ERM på https://www.erm.com

Kontakt

Meryl Hanlon

Chef för PR och varumärkeskommunikation, ERM

+44 (0) 7385 971303

meryl.hanlon@erm.com

Om Renewable Sweden

Renewable Sweden grundades 2018 av ägarna Jeanette Lindeblad och Mikael Palmqvist.

Företaget består av en liten tight kärngrupp där alla medarbetare erbjuder seniora tjänster med stor flexibilitet. Vi brinner för att få kundens behov tillgodosedda genom både nya och befintliga lösningar. Med ett stort nationellt och internationellt nätverk kan vi fullt ut anpassa oss till våra kunders behov och kan erbjuda mycket stora uppdrag i partnerskap och därmed optimera värdet av varje leverans. Vi drivs av att hitta lösningar och säkra våra kunders mål.

Läs mer om Renewable Sweden på https://www.renewablesweden.com

Kontakt

Jeanette Lindeblad

jeanette.l@renewablesweden.com