Falkenberg/Göteborg
 / 
Full time

Senior Teknisk konsult

Vad vi kan erbjuda

Vi söker nu efter en erfaren och kompetent teknisk konsult inom förnybar energi. Som teknisk konsult inom vind- och solkraft har du en bred roll som omfattar arbete med teknik och GIS. Ditt huvudsakliga ansvar är att leda kundprojekt inom ditt kompetensområde, vilket inkluderar deltagande i vind- och solkraftprojekt för att designa dem och bedöma deras påverkan. Du ansvarar också för att formulera tekniska krav och rekommendationer, samt hjälpa kunder och delta i samråd med myndigheter. Dessutom bidrar du till utvecklingen av nya arbetsmetoder och deltar i försäljningsaktiviteter för befintliga och nya tjänster.

Som senior Teknisk konsult kommer dina arbetsuppgifter att inkludera följande:

·       Konsultarbete i kunduppdrag och samarbetsprojekt

·       Vind-och produktionsutvärdering

·       Design av vind- och solkraftanläggningar

·       Layoutoptimering

·       Synbarhetsanalys och visualisering

·       Produktionsuppföljning

·       Flödesmodellering

·       Ljud-och skuggberäkningar

·       Elnätsfrågor

·       GIS-analys,t ex Screening

·       Teknisk granskning (TDD) av vind- och solkraftsprojekt i olika faser

·       Granska och värdera projekt- och investeringsmöjligheter ur ett tekniskt perspektiv

·       Agerabeställarkompetens för tjänster som Renewable Sweden inte tillhandahåller ”in-house”

·       Handledning av mer juniora kollegor

·       Medverka i utveckling av befintliga och nya tjänster och produkter inom din kompetens

·       Medverka i utveckling av arbetssätt och metoder inom din kompetens

Vi erbjuder spännande projekt, en bred kundbas och möjligheten att bidra till en hållbar framtid. Tjänsten är flexibel, vilket innebär att du har möjlighet att arbeta hemifrån. Vi uppmuntrar dock att du spenderar några dagar i veckan antingen på vårt huvudkontor i Falkenberg eller på vårt nya kontor i Göteborg. Detta ger dig möjligheten att uppleva en inspirerande och dynamisk arbetsmiljö. Ta chansen att göra en verklig skillnad och vara med och forma framtiden tillsammans med oss.

 

Aktuell för tjänsten

För att lyckas i tjänsten som vår nästa seniorkonsult inom teknik söker vi dig som har en god teknisk förståelse av vind- och solkraftsteknik, inklusive hur systemen fungerar, deras komponenter och hur de integreras i energisystem. Du skall ha utvecklat din förmåga med att planera, genomföra och övervaka projekt inom vind- och solenergisektorn. Du bör ha en ingenjörsutbildning inom exempelvis elektroteknik, mekanik, energiteknik eller liknande. Kunskaper inom WindPRO, GIS, pvDesign, PVSYST och AutoCAD är meriterande. Vi söker dig som är självgående, engagerad, flexibel och som har lätt att samarbeta med andra och bidra till en positiv stämning på arbetsplatsen. Du är strukturerad, har en analytisk förmåga och har lätt för att kommunicera med såväl kunder som för projektet relevanta företag och personer. Många av våra kunder är internationella. Du ska därför kunna uttrycka dig professionellt i tal och skrift på engelska, ta egna initiativ samt ha god datorvana. Om du uppfyller dessa krav och har de önskade färdigheterna, kan du vara den vi letar efter för att bli vår nästa seniorkonsult inom teknik.

Din nya utmaning?

Om du har den erfarenhet och de kompetenser vi söker, ser vi fram emot att få din ansökan senast den 30 november. Urvalet sker löpande, så dröj inte med att inkomma med din ansökan. Detta är ett rekryteringsuppdrag där anställningen sker på Renewable Sweden AB, men där rekryteringsföretaget Human Network sköter rekryteringsprocessen. Frågor angående tjänsten besvaras av rekryteringskonsulten Sinisa Bozic, sinisa@humannetwork.se eller på 0708-26 06 23. Ansök via www.humannetwork.se och välj rätt tjänst. Alla erbjudanden om annonseringshjälp undanbedes.