Falkenberg/Göteborg
 / 
Full time

Miljöintresserad Markförhandlare

Vad vi kan erbjuda

Renewable Sweden inleder alla sina vind- och solkraftsprojekt med att etablera avtal med markägare. Processen följer ett strukturerat arbetsflöde som börjar med att identifiera lämpliga platser och skaffa mark. Som en viktig del av detta arbete, är du ansvarig för att leda den inledande processen, vilket inkluderar att utföra projektförutsättningar i samarbete med GIS-ansvarig, etablera den första kontakten med markägare, förhandla om arrendeavtal, hantera ersättningsfrågor, och administrera avtal. Dessutom, för att välja de bästa projektmöjligheterna, genomförs utvärdering, förstudier, och riskbedömningar tillsammans med Renewable Swedens ledning. Ditt ansvar inkluderar också att hålla möten med markägare i olika segment och tillsammans med Markanskaffningsansvarig bygga upp en portfölj med möjliga projekt för både vind- och solkraft. Du arbetar med flera projekt samtidigt och säkerställer att marken säkras genom arrende och /eller nyttjanderättsavtal och att förstudier utvecklas för varje projektområde. Kontinuerlig dialog med markägare är betydelsefull under hela projektets livscykel, och det är fördelaktigt att bibehålla den kontinuiteten i dialogen med markägare i senare skeden av processen.

Som Markförhandlare kommer dina arbetsuppgifter att inkludera följande:

·       Utföra förstudier för sol- och vindkraftsprojekt på land inklusive remisser tillsammans med kollegor.

·       Initiera tidig dialog med kommuner och nätägare.

·       Arrangera möten med markägare och ha öppen dialog med enskilda markägare.

·       Förhandla om arrende och/eller nyttjanderättsavtal och delta i utformningen av dessa avtal.

·       Förhandla och ingå avtal med markägare.

·       Organisera och delta i projektmöten, övervaka projektens framsteg och rapportera till kunder.

·       Delta i utvecklingen av nya vind- och solprojekt.

·       Medverka i utveckling av arbetssätt och metoder inom dina ansvarsområden.

·       Vid behov även arbeta med övrigt förekommande arbetsuppgifter på företaget.

 

Vi erbjuder spännande projekt, en bred kundbas och möjligheten att bidra till en hållbar framtid. Tjänsten är flexibel, vilket innebär att du har möjlighet att arbeta hemifrån. Vi uppmuntrar dock att du tillbringar några dagar i veckan antingen på vårt huvudkontor i Falkenberg eller på vårt nya kontor i Göteborg. Detta ger dig möjligheten att uppleva en inspirerande och dynamisk arbetsmiljö. Ta chansen att göra en verklig skillnad och vara med och forma framtiden tillsammans med oss.

Aktuell för tjänsten

För att lyckas i tjänsten som vår näste Markförhandlare söker vi dig som har några års erfarenhet från arrende- och markfrågor samt vana att hantera markägardialoger. Det är ett krav att du har goda kunskaper inom jordabalken och arrendefrågor. Du bör ha en eftergymnasial utbildning inom områden som lantmäteri, juridik eller liknande. Vi söker dig som är affärsmässig, självgående, noggrann, lösningsorienterad och har en stark analytisk förmåga. Du trivs med att arbeta i team och har god förhandlings-och kommunikationsförmåga. Du är van att hantera komplexa projekt och har förmåga att driva processer framåt. Mycket bra kunskaper i att skriva på svenska är ett krav.

Din nya utmaning?

Om du har den erfarenhet och de kompetenser vi söker, ser vi fram emot att få din ansökan senast den 30 november. Urvalet sker löpande, så dröj inte med att inkomma med din ansökan. Detta är ett rekryteringsuppdrag där anställningen sker på Renewable Sweden AB, men där rekryteringsföretaget Human Network sköter rekryteringsprocessen. Frågor angående tjänsten besvaras av rekryteringskonsulten Sinisa Bozic, sinisa@humannetwork.se eller på 0708-26 06 23.

Ansök via www.humannetwork.se och välj rätt tjänst. Alla erbjudanden om annonseringshjälp undanbedes.

Välkommen med din ansökan!