Falkenberg/Göteborg
 / 
Full time

Seniora Miljö- och tillståndskonsulter

Vad vi kan erbjuda

Vi söker nu efter fler erfarna och kompetenta Miljö- och tillståndskonsulter med inriktning mot förnybar energi. Som vår näste Miljö- och tillståndskonsult kommer du vara en viktig del av vår tillståndsgrupp och ta ansvar för de delar i projektutvecklingen som berör prövning enligt miljöbalken eller annan lagstiftning. Som tillståndskonsult arbetar du i nära kontakt med våra kunder under projektens gång. Du följer projekten från uppstart till avslut, från förstudie till domstolsförhandlingar. Du kan komma att arbeta både som uppdragsledare i en grupp där du handleder en junior tillståndskonsult, eller själv ta helhetsansvar för de tillståndsrelaterade aktiviteterna i ett projekt. I tjänsten ingår även att kvalitetssäkra andra konsulters arbete.

Som senior Miljö- och tillståndskonsult kommer dina arbetsuppgifter att inkludera följande:

  • Uppdragsledning omfattande bland annat planering, samordning och uppföljning av projektet och dess ekonomi. Löpande kundkontakt och strategisk rådgivning.
  • Med hjälp av GIS analysera markområdens förutsättningar för energiproduktion med hänsyn till bland annat boendemiljö, naturmiljö, landskap, kulturmiljö, infrastruktur och friluftsliv.
  • Leda och driva miljöbedömningsprocesser för storskalig vind- och solkraft.
  • Upphandla underkonsulter och andra tjänster som är relevanta för projektet.
  • Genomföra platsbesök.
  • Ansvara för projektoptimering, riskanalys och strategi med avseende på omgivningspåverkan.  
  • Ta fram samrådshandlingar och genomföra samråd med myndigheter, närboende, samer och andra intressenter.
  • Upprätta tillståndshandlingar, miljökonsekvensbeskrivning (MKB) och kontrollprogram.
  • Bidra till långsiktigt hållbara energiprojekt genom bland annat utarbetande av skyddsåtgärder, implementering av ny teknik och analys av miljönytta..
  • Delta i kvalitetsgranskning, verksamhetsutveckling samt handledning av mer juniora kollegor.

Aktuell för tjänsten

För att lyckas i tjänsten som vår näste Miljö- och tillståndskonsult söker vi dig som har några års erfarenhet av arbete med miljöbedömningar och tillståndsprocesser för förnybar energi. Kunskaper inom miljörätt, miljökonsekvensanalys och GIS är meriterande. Du har en eftergymnasial utbildning inom exempelvis miljövetenskap, ekologi, biologi, kulturgeografi, samhällsplanering, naturvård eller liknande. Vi söker dig som är självgående, noggrann, lösningsorienterad och har en stark analytisk och strategisk förmåga. Du trivs med att arbeta i team och har god kommunikationsförmåga. Du är van att hantera komplexa projekt och har förmåga att driva processer framåt. Mycket bra kunskaper i att skriva på svenska är ett krav.

Din nya utmaning?

Om du har den erfarenhet och de kompetenser vi söker, så ser vi fram emot att få din ansökan senast den 30 november. Urvalet sker löpande, så dröj inte med att inkomma med din ansökan. Detta är ett rekryteringsuppdrag där anställningen sker på Renewable Sweden AB, men där rekryteringsföretaget Human Network sköter rekryteringsprocessen. Frågor angående tjänsten besvaras av rekryteringskonsulten Sinisa Bozic, sinisa@humannetwork.se eller på 0708-26 06 23.

Ansök via www.humannetwork.se och välj rätt tjänst. Alla erbjudanden om annonseringshjälp undanbedes.

Välkommen med din ansökan!